Sok szeretettel meghívjuk Zalai Károly Leonardo Ferrarija c. könyvének bemutatójára, 2022. május 26-án, csütörtökön 18 órára.

Az íróval Somogyi Réka beszélget.

A rendezvény plakátja

„A kert sötétjében egyszerre virágkorom emlékei után kutattam magamban” (Jacques Perry)

 „A Budakeszin élő szerzőt több múzsa is homlokon csókolta, először kiváló festőként ismertük meg, manapság egyre inkább kitűnő íróként is találkozunk vele. 2019 karácsonyára jelent meg a Mindennapra egy macska c. könyve, mely hatalmas sikert aratott, már a második kiadása is a könyvesboltokban van. Alig egy évre rá, 2020 novemberétől vásárolhatjuk meg újabb könyvét, a Leonardo Ferrariját. A regény főszereplője Tengerész, aki nem szeret utazni, de könyvek és a képzelete által bejárja az egész világot, személyes ismerőse lesz sok híres embernek, akik a kultúrtörténet legtávolabbi időpontjaiban éltek. Ezeket a hírességeket egy misztikus tény is közel hozza egymáshoz: valamennyien április 15-én születtek, akárcsak Tengerész. Szeret róluk mesélni a folyóparti kocsmában, ahová a találkozások, a beszélgetések miatt járt.”

Ádám Éva • könyvtáros, 2021 05, Budakeszi Hírmondó, 20. old.

https://hirmondo.budakeszi.hu/wp-content/uploads/2021/05/2021-05.pdf#page=20

 

„Hosszú idő óta keresem a helyet, ahonnan hitem szerint tisztán átláthatom magam körül a világot. Megfordultam itt-ott e földtekén, de a gyorsan múló évek során egyre biztosabb lettem abban, hogy ez az oly nagyon vágyott hely nem odakint van, hanem bennem; és leginkább az írás segítségével juthatok el ide. Ám el kell árulnom, hogy végül egy véletlenül fölfedezett dátum révén bukkantam e regény szereplőire és helyszínére, ahol aztán annyi minden történt, hogy alig tudtam följegyezni. Szerencsére írás közben föl-föltűnt mellettem jó néhány barát, akik gondolataikkal sokat segítettek, hogy e rejtélyes helyszínen végbement történésekről pontos tájékoztatást adhassak. Ezúton köszönöm nekik!” (Zalai Károly)

Könyvismertető : https://www.libri.hu/konyv/zalai_karoly.leonardo-ferrarija.html