Kedves Olvasóink!

A 133/2021. (III. 19.) Korm. rendelet értelmében a kültéren (raktárudvarunkon) történő könyvátadást és könyvvisszavételt március 22. után is szüneteltetjük, mindez a március 8. óta fennálló korlátozások visszavonásáig érvényes, amelyről külön hírlevélben értesítjük olvasóinkat. Megértésüket köszönjük.

Könyvtárosok

A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete értelmében, a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezés miatt könyvtárunk 2020. november 11-től zárva van.

A kölcsönzésben lévő könyvekre, folyóiratokra, hangoskönyvekre a nyitás után számított 8 napig nem számolunk fel késedelmi díjat, a kapott határidőknek a nyitásig nincsen jelentősége, ezért nem szükséges hosszabbítaniuk sem, éppen ezért a figyelmeztetést is kikapcsoltuk.

Aki kölcsönözni szeretne, kétféleképpen teheti meg. A legegyszerűbb, ha e-mailben jelzi, hogy mely szerző mely művét kéri (maximum 3 mű kérhető). Ha a kért mű(vek) bent van(nak), akkor kollégáink előre becsomagolják, és az e-maiben jelzett időben és helyen a könyv átvehető. Mindenképpen várják meg a választ! Javasoljuk, hogy internetes katalógusunkban (http://0567.netlib.hu/katalogus) előzetesen tájékozódjanak, itt a művek előző nap éjféli kölcsönzési állapota is megtekinthető. A használathoz készítettünk egy segédletet: http://ngvk.hu/pdf/aktualis/segitseg_katalogushoz.pdf.

Telefonos érdeklődéseket hétfőtől péntekig 10 és 12 óra között fogadunk a 23/451-136-os telefonszámon.

A könyvek átvételére 2020. november 16-tól heti négy alkalommal, hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 15 és 16:30 óra között van lehetőség a volt Tüdőgondozó épületének udvarán (2092 Budakeszi, Fő u. 98). Aki szeretné visszahozni a kint lévő könyveket, ugyanitt és ugyanezen időben leadhatja nejlonzacskóban becsomagolva. 3 nap karantén után visszavesszük őket, és az aktuális kölcsönzési állapotról visszaigazolást küldünk.

A zárva tartás ideje alatt új előjegyzéseket nem veszünk fel.

Új könyveink között is böngészhetnek:

Gyermekrészleg, szöveges ajánlók: http://ngvk.hu/index.php/gyermekkonyvtar/uj-konyveink/

A teljes állomány új beszerzéseinek felsorolása: http://ngvk.hu/index.php/gyujtemeny/uj-beszerzesek/2020-as-beszerzesek/